شستی های اعلام حریق

فروش انواع شستی های اعلام حریق

شاسی اعلام حریق

شستی اعلام حریق، یکی از بخش های تشکیل دهنده سیستم اعلام حریق هستند که بصورت دستی و سریع در اعلام حریق مورد استفاده قرار میگیرند.

سیستم های اعلام حریق اجزای مختلفی دارند که به سه دسته تقسیم می شوند:

  • تجهیزات تشخیص وقوع حریق
  • تجهیزات اعلام و هشدار وقوع حریق
  • تجهیزات کنترل مرکزی

هنگامی که آتش سوزی رخ می دهد، زمان تشخیص آن بسیار مهم است زیرا هرچه آتش سوزی زودتر تشخیص داده شود از میزان خسارت و تلفات آن کم می شود . از کاربردی ترین و مهم ترین تجهیزاتی که در سیستم های اعلام حریق مورد استفاده قرار میگیرد، شستی یا دتکتور اعلام حریق می باشند.

تشخیص وقوع حریق

در شاسی های اعلام حریق ، تشخیص وقوع حریق به صورت دستی انجام می شود . روش کار آن به این صورت است که افرادی که در محل آتش سوزی حاضرند، با شروع آتش سوزی آن را تشخیص داده، و با فشاردادن شستی اعلام حریق میکنند.

هشدار وقوع حریق

بعد از تشخیص وقوع حریق و ارسال سیگنال به کنترل پنل ها توسط شستی ها و دتکتورها، سیستم های هشدار حریق شروع به فعالیت میکنند. اعلام حریق بصورت شنیداری و دیداری است که مناطقی مثل انباری ها، راه پله، پارکینگ و …. پوشش کامل دهد.

این تجهیزات با ایجاد صدا و نور همه افراد حاضر در مکان حریق را از آتش سوزی باخبر کرده و با صدا و نور متفاوتی که دارند اعلام هشدار می کنند. این تجهیزات هشدار باید دارای تاییدیه از سازمان آتش نشانی باشند.

انواع شستی اعلام حریق

شستی­های اعلام حریق معمولا به رنگ قرمزهستند و از جنس فلز یا پلی­کربنات ساخته می شوند. در بعضی موارد در ساختار الکتریکی آنها تیغه های برای صدور برخی فرامین اضافی تعبیه می شود.

به طور کلی به دسته تقسیم  می شوند یکی شیشه شکستنی و دیگری شستی فشاری که در ادامه مطلب با آنها بیشتر آشنا می شویم.

شستی شیشه شکستنی:

در هنگام رخ دادن حریق، با استفاده ازچکش یا دست شیشه روی شستی را میشکنند تا به پنل های مرکزی صدور جریق ارسال شود و اعلان حریق صورت گیرد. بعد از اتمام عملیات میتوان شیشه شاسی را عوض کرد.

شستی فشاری: برعکس مدل قبلی این شاسی ها نیاز به ضربه ندارند و با فشار دست فعال شده و به پنل های مرکزی حریق را ارسال می کنند. ریست کردن آن بعد از اتمام عملیات اطفاء حریق از طریق میکروسوئیچی که در زیر آن قرار داده شده است صورت می گیرد.

شستی اعلام حریق ضد آب:

یکی ازمهم ترین انواع شستی های اعلام حریق، شستی های ضدآب می باشند که کاربرد آنها بیشتر در محیط های صنعتی است. محصولات صنعتی ازجمله شاسی های ضد آب دارای IP و درجه حفاظتی می باشند که میزان نفوذ یری آب و گرد وغبار را نشان می دهند. هرچه این IP بالاتر و بیشتر باشد درجه ایمنی آن بالاتر و بهتر است.

شستی ضدانفجار:

کاربرد این شستی نیز در محیط های صنعتی است. و بیشتر در محیط هایی مواد اشتعال زا مثل نفت و گاز وجود دارد استفاده می شود که این شستی ها در هنگام وقوع حریق باعث جلوگیری از انفجار هستند.

نحوه عملکرد و استفاده از شاسی های اعلام حریق

در مجموع شستی های اعلام حریق جزء قطعات فرمان دهنده به حساب می آیند. به دلیل اینکه توسط دست فعال می شود. خروجی های شستی از نوع مختلفی مثل : سیگنال، الکتریکی و مکانیکی هستند. بیشتر شاسی ها برگشت پذیر هستند یعنی پس از فشار دادن شاسی ها در هنگام نیاز و برداشتن انگشت دست دوباره به حالت اول خود توسط فنر برمیگردد. اما برخی از این شاسی ها نیز هستند که در محیط های اضطراری استفاده می شوند ولی برگشت پذیر نیستند.

این شستی اعلام حریق میتوانند شامل موارد زیر است مثل:

شستی اعلام حریق آدرس پذیر:

در این شستی ها بطور دقیق ادرس مشخص میشود.

شستی اعلام حریق بیسیم:

این شستی ها نیاز به سیم کشی ندارند واز طریق امواج رادیویی ارتباط برقرار می کنند.

شستی اعلام حریق متعارف:

در این شستی با فشار داده شدن شاسی توسط افراد ناحیه یا زون مشخص می شود.

محل نصب شستی اعلام حریق

نصب شاسی باید به صورتی باشد که استفاده آن برای افراد خطر آفرینی نکند.

بهتر است در راه پله نصب شوند

در مکان های کم خطر بهتر است فاصله شاسی ها از هم بین 30 تا 45 متر و در مکان های پرخطر بین 15 تا 25 متر باشد

شاسی ها باید 1.5 سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشند

در همه زون ها باید حداقل یک شستی نصب شده باشد.

شستی ها باید در نزدیکی همه راه های خروجی نصب شوند.

ارتفاع نصب شاسی ها باید در ارتفاع 110 سانتی یا 140 سانتی از زمین باشند.

برای سفارش شستی ها و انواع تجهیزات اتش نشانی میتوانید با ایمن اکسین در ارتباط باشید.

 

2 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *