اطفاء حریق با کپسول

فروش کپسول آتش نشانی

اطفاء حریق با کپسول :

یکی از روش های اطفاء حریق در زمان اولیه آتش سوزی که هنوز حجم و میزان آتش  زیاد نشده است و به اطفاء سریعتر اتش کمک میکند اطفاء حریق با کپسول های آتش نشانی میباشد .

پس بهتر است همه ما یک کپسول آتش نشانی در محل زندگی یا کار خود داشته باشیم . طرز استفاده صحیح از این کپسول ها بسیار مهم بوده و در هنگام اتش سوزی امنیت شما و خان تان بسته به استفاده صحیح از این وسیله اطفاء حریق میباشد .

امروزه کارخانه های زیادی در دنیا هستند که کپسول های آتش نشانی را با عناوین و استانداردهای مختلف روانه بازار میکنند و هرچند وقت یکبار با قدرت جدیدتر و نوعی بروز تر محصولات خود را ارائه میدهند.

برای استفاده درست و بجا از کپسول های آتش نشانی بهتر از که با انواع آن و اطلاعات فنی آنها آشنا شده و اطلاعات دقیقی از آنها داشته باشیم

کپسول های آتش نشانی :

کپسول های اتش نشانی انواع مختلفی دارند که بستگی با نوع اتش سوزی که با آن سروکار دارید باید انتخاب کنید که از کدام استفاده کنید . کپسول ها برای شست و شو و مقابله با طبقات و انواع آتش سوزی مختلف بارگزاری میشوند.

برخی از انها در مقابل نوعی از آتش سوزی ها بی اثر بوده و برخی دیگر ممکن است که باعث بیشتر شدن آتش سوزی شوند ، پس علاوه بر آشنایی با اصول فنی استفاده از کپسول های آتش نشانی باید با طبقه بندی کپسول ها نیز آشنا باشید.

 

 

کپسول آتش نشانی

 

انواع کلاس حریق :

کلاس   A : این کلاس برای چوب ، لاستیک ، پارچه ، کاغذ و پلاستیک های مختلف و آتش سوزی های منظم هستند که خاموش کننده آنها آب و کف میباشد.

کلاس   B : این کلاس برای آتش سوزی هایی هستند که از طریق بنزین ، روغن و گریس بوجود آمده اند ؛ خاموش کننده مناسب برای این کلاس دی اکسید کربن یا یک ماده شیمیایی خشک است .

کلاس   C : این کلاس هم از طریق آتش سوزی های الکتریکی صورت میگیرد ؛ خاموش کننده این آتش سوزی ها هم مثل کلاس B میباشد

کلاس   D : این کلاس هم از طریق فلزات که قابل اشتعال هستند بوجود می آید . خاموش کننده مناسب برای این کلاس ماده شیمیایی یا پودر خشک است.

کلاس   K : این کلاس هم از طریق آتش سوزی است که در آشپزخانه مثل آتش گرفتن روغن و چربی ها و عامل خاموش کننده مواد شیمیایی خشک و مرطوب است .

کلاس  ABC : این کلاس هم مخصوص همه آتش سوزی های کلاس A,B,c است و عامل خاموش کننده ماده شیمیایی خشک است .

انواع کپسول های آتش نشانی :

  • کپسول پودر و گاز : این کپسول گزینه مناسبی برای اطفاء حریق مایعات اشتعال زا ، گازهای اشتعال زا منابع الکتریکی و تمامی کلاس های A،B،CوD است .
  • کپسول CO2: از این کپسول ها در مکان هایی که سربسته هستند و برای تجهیزات و حریق های الکتریکی استفاده میشود .
  • کپسول فوم : بهترین گزینه برای اطفاء مایعات قابل اشتعال است .
  • کپسول آب و گاز : از این کپسول برای اطفاء حریق های چوبی ، مبلمان و فروش و کارتن استفاده میشود و مناسب برای حریق کلاس A است .
  • کپسول بیوورسال : مناسب برای هر چهار عامل حریق : اکسیژن ، حرارت ، سوخت ، زنجیره آتش و حریق A , B

هنگام استفاده از کپسول های آتش نشانی حتما به کارت درج شده روی آن توجه ویژه ای داشته باشید زیرا تمامی اطلاعات کافی و مورد نیاز شما برای استفاده از آن از قبیل مواد تشکیل دهنده ، نوع کلاس و طریقه استفاده نوشته شده است .

همگی کپسول های آتش نشانی نسبت به اندازه آتش سوزی درجه بندی میشوند . برای خاموش کردن آتش های بیشتر باید از درجه های بالا استفاده کرد . کپسول هایی که درجه بالاتری داشته باشند سنگین تر هستند برای همین هنگام تهیه کپسول ها به سایز آن دقت کنید !

طریقه کار با کپسول آتش نشانی :

برای کار کردن و استفاده از کپسول آتش نشانی برای اطفاء حریق اولین قدم شناسایی کلاس حریق و کپسول مناسب آن است که پیش تر با آن آشنا شدیم : طبق مطالب بیان شده اول نوع کپسول را انتخاب میکنیم یعنی دقت میکنیم که ایا مناسب برای حریق ایجاد شده است یاخیر و آیا میتواند آتش را خاموش کند ؟

سپس از استراژدی PASS استفاده کنید ( پین را بکشید ، شلنگ را روبه هدف قرار دهید) ، اگر احساس میکنید که نمیتوانید به اطفاء حریق کمک کنید  سریعا ساختمان یا محل آتش سوزی را ترک کرده و با آتش نشانی تماس بگیرید .

راه فرار را شناسایی کنید :

قبل از شروع انجام کار با کپسول آتش نشانی باید یک مسیر خروجی را انتخاب کنیم تا اگر نتوانستیم آتش را خاموش کنیم از آن طریق محل را ترک کنیم . این مسئله در تعیین محل قرار گیری کپسول های آتش نشانی حائز اهمیت است .

تخلیه کپسول آتش نشانی  :

در هنگامی که اتش سوزی رخ میدهد و وضعیت اضطراریست معمولا تمرکز کردن و فکر کردن کار دشواری است به همین دلیل سعی کنید کلمه PASS را بخاطر داشته باشید:

P : پین روی کپسول را بکشید.

A : سری یا نازل شلنگ را به سمت پایه آتش تنظیم کنید

S : اهرم روی کپسول را فشار دهید

S :  نازل را به صورت جارو زدن به سمت آتش بگیرید و حرکت دهید تا اطفاء حریق صورت گیرد .

 

2 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *