سیستم اطفاء حریق اتوماتیک

سيستم اطفاء حريق اتوماتيك

سیستم اطفاء حریق اتوماتیک:
سیستم‌­های اطفاء حریق اتوماتیک آتش را بدون دخالت انسان کنترل و خاموش می کنند. برخی از  سیستم‌هایی که به صورت خودکارعمل میکنند شامل موارد همچون: اطفاء حریق گازی و اطفاء حریق آئروسل متراکم، سیستم اسپرینکلر آتش، است. هنگامی که آتش سوزی در مراحل اولیه خاموش می شود، تلفات جانی به حداقل می­رسد زیرا 93٪ از تمام مرگ­‌های مربوط به آتش سوزی زمانی رخ می دهد که آتش از مراحل اولیه فراتر رفته است.

انواع سیستم­‌های اتوماتیک

امروزه انواع متعددی از سیستم­‌ها و استانداردهای اطفاء حریق خودکار برای هر یک وجود دارد.
سیستم‌­ها به اندازه بسیاری از برنامه­‌های کاربردی متنوع هستند.
اما به طور کلی، سیستم‌­های اطفاء حریق خودکار به دو دسته تقسیم‌ می­شوند: سیستم­‌های مهندسی شده و از پیش مهندسی شده.
سیستم‌های اطفاء حریق مهندسی شده دارای طراحی بسیارخاصی میباشند و بیشتر در صنایع بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند چرا که خود این صنایع برای کاربرد خاصی طراحی شده است.
به عنوان مثال می توان به کاربردهای بزرگ وسایل نقلیه دریایی و زمینی، اتاق سرور، ساختمان­‌های عمومی و خصوصی، خطوط رنگ صنعتی، مخازن غوط­وری و اتاق­‌های سوئیچ الکتریکی اشاره کرد. سیستم­‌های مهندسی شده از عوامل مانند گازی یا جامد استفاده می کنند که بسیاری از آنها به طور خاص فرموله شده­‌اند. برخی از آنها حتی به صورت مایع ذخیره می شوند و به صورت گاز تخلیه می­شوند.
سیستم­های اطفاء حریق از پیش مهندسی شده از عناصر قبلا طراحی شده برای رفع نیاز برخی از کارهای مهندسی که میخواهند فراتر از طرح اولیه محصول استفاده کنند.
محلول‌های صنعتی معمولی از یک عامل شیمیایی مرطوب یا خشک، مانند کربنات پتاسیم یا مونوآمونیوم فسفات (MAP) برای محافظت از فضاهای نسبتاً کوچک‌تر مانند تابلوهای توزیع، اتاق‌های باتری، محفظه‌های موتور، توربین‌های بادی، کالاهای خطرناک و سایر مکان‌های ذخیره‌سازی استفاده می‌کنند.  تعدادی از طرح‌های مسکونی نیز پدید آمده‌اند که معمولاً از مه آبی استفاده می‌کنند برا این که  بخش مقاوم‌سازی را هدف قرار می‌دهند.

اجزاء سیستم اطفاء حریق:

طبق تعریف، یک سیستم اطفاء حریق خودکار می تواند بدون دخالت انسان عمل کند. برای انجام این کار باید ابزاری برای تشخیص، فعال سازی و تحویل داشته باشد. در بسیاری از سیستم­‌ها، تشخیص با وسایل مکانیکی یا الکتریکی انجام می شود. تشخیص مکانیکی از آشکارسازهای  پیوند ذوب یا ترمو لامپ استفاده می کند. این آشکارسازها به گونه­‌ای طراحی شده اند که در یک دمای خاص جدا شده و کشش را در مکانیزم رهاسازی آزاد کنند.  تشخیص الکتریکی از آشکارسازهای حرارتی مجهز به کنتاکت­‌های خود بازیابی و معمولاً باز استفاده میکند که با رسیدن به دمای از پیش تعیین‌شده بسته میشوند. عملیات دستی از راه دور و محلی نیز امکان پذیر است. تحریک معمولاً شامل یک سیال تحت فشار و یک شیر آزاد کننده یا در برخی موارد یک پمپ الکتریکی است. تحویل توسط لوله و نازل انجام می شود. طراحی نازل مخصوص عامل مورد استفاده و پوشش مورد نظر است.

عوامل خاموش کننده:

آب رایج ترین عامل اطفاء حریق است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، استفاده از آب دارای محدودیت‌هایی است که می‌تواند از منابع ناکافی (به ویژه در مناطق کمتر توسعه‌یافته) تا عملیات و فرآیندهایی که به شدت در معرض آسیب آب هستند، باشد. در برخی موارد، محتویات یا فرآیندهای خاص (مانند مواد شیمیایی یا فلزات واکنش دهنده به آب، مواد مذاب و غیره) واقعاً با آب ناسازگار هستند. تخلیه آب می تواند منجر به انفجار شود. در این موارد، ترکیبات شیمیایی جایگزین، گازهای بی اثر و موارد مشابه استفاده میشود.
اطفاء حريق اتوماتيك
نگرانی‌­های بهداشتی و زیست محیطی:
عوامل اطفاء حریق شیمیایی علیرغم اثربخشی، بدون ضرر نیستند. در اوایل قرن بیستم، مواده  تتراکلرید کربن به صورت گسترده به عنوان یک حلال تمیز کننده خشک،که  توانستن دراطفاء حریق مورد هم مورد استفاده قرار دهند. با گذشت زمان، مشخص شد که تتراکلرید کربن می تواند منجر به اثرات شدید سلامتی شود. از اواسط دهه 1960، هالون 1301 استاندارد صنعتی برای محافظت از دارایی­های با ارزش بالا  در برابر تهدید آتش بود. هالون 1301 به عنوان یک عامل اطفاء حریق مزایای زیادی داشت. سریع عمل می کند، بسیار ایمن است و به حداقل فضای ذخیره سازی نیاز دارد. اشکالات اصلی هالون 1301 این است که ازن اتمسفر را تخریب می کند و به طور بالقوه برای انسان مضر است. از سال 1987، حدود 191 کشور پروتکل مونترال را در مورد موادی که لایه اوزون را تخریب می کنند، امضا کرده­اند. پروتکل یک معاهده بین المللی است که برای محافظت از لایه اوزون با حذف تدریجی تولید تعدادی از موادی که تصور می شود مسئول تخریب لایه اوزون هستند طراحی شده است. در میان اینها هیدروکربن­های هالوژن  بودند که اغلب در اطفاء حریق استفاده
می­شدند. در نتیجه، سازندگان بر روی جایگزین­هایی برای هالون 1301 و هالون 1211 (هیدروکربن های هالوژنه) تمرکز کرده اند.
کشورهای سازنده این محصولات:
تعدادی از کشورها نیز اقداماتی را برای الزام حذف سیستم های هالون نصب شده انجام داده­اند. مهمترین آنها آلمان و استرالیا هستند، دو کشور اول در جهان که به این اقدام نیاز دارند. در هر دوی این کشورها حذف کامل سیستم‌­های هالون نصب شده به جز چند برنامه کاربردی ضروری کامل شده است. اتحادیه اروپا در حال حاضر تحت یک حذف اجباری مشابه سیستم‌های هالون نصب‌شده است.

سیستم های اطفای حریق اتوماتیک:

امرزوه به علت پیشرفت­های حاصل در صنایع مختلف و پیچیده شدن محیط­های کاری و… میزان وقوع خطرات و حوادث آتش سوزی نیز افزایش پیدا کرده است در مقابل همه این موارد دانش روز درمورد مباحث ایمنی نیز پیشرفتهای زیاد صورت گرفته است. به طور کلی  حرکت به سوی پیشرفت در صنایع مختلف موجب افزایش  خطرات  ناشی از احتراق هم هست در آن طرف سیستم های اطفاء حریق اتوماتیک نیز به صورت مستمر با این موارد درگیر هستند. از این رو برای جلوگیری از خطرات ناشی از احتراق  شرکت ایمن اکسین سعی در فروش تجهیزات اطفاء حریق اتوماتیک کرده است .
سیستم­های اطفاءحریق اتوماتیک را میتوان به شش قسمت تقسیم کرد که این موارد شامل سیستم­های زیر میباشد:
  • سیستم اطفاء حریق اتوماتیک آبی
  • سیستم اطفاء حریق اتوماتیک گازی
  • سیستم اطفاء حریق اتوماتیک پودری (آیروسل)
  • سیستم اطفاء حریق اتوماتیک فوم
  • سیستم اطفاء حریق اتوماتیک پودر آب یا مه
  • سیستم اطفاء حریق اتوماتیک Vortex

شرکت ایمن اکسین ارائه دهنده تمامی سیستم­های اطفاء حریق اتوماتیک

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *